domingo, 23 de octubre de 2011

Hi ha una realitat fora de nosaltres?

Anna Mª Manea, Dídac Mata, Adrián Hidalgo, Xavier Caselles

Fotografia editada.
Aquesta pregunta pertany a la disciplina anomenada: Escepticisme. És una teoria filosòfica segons la qual no és possible el coneixement i de tot cal plantejar algun dubte. Expressen de manera rotunda aquest punt de vista: "res existeix; si alguna cosa existeix, no pot ser conegut pels homes, si es pot conèixer, no es pot comunicar i explicar als altres".
Explicació de la pregunta que la imatge il·lustra.
Som creadors de la nostra realitat? Tots percebem la realitat d'una manera diferida. Percebem un món que existeix dins de nosaltres mateixos. Aquesta realitat de l'exterior la percebem amb els cinc sentits. Si per exemple, el timpà en la meva oïda està danyat, no sento res ja que el so no existeix per a mi. A la fotografia, hi ha dues noies fent postures diferents i es reflecteixen a la paret. Si no veiéssim les ombres, les noies no hi serien. Però com les podem veure, per tant utilitzem un dels nostres sentits, significa que existeixen. La realitat és el que existeix.

Hem triat aquesta fotografia per tal d'explicar a través d'imatges una teoria. Una percepció de la realitat. La nostra percepció del món és subjectiva perquè no ens proporciona informació sobre el que passa fora de nosaltres. Captem les nostres pròpies reaccions a alguna cosa que suposadament està passant fora de nosaltres. Però realment passa alguna cosa?

No hay comentarios:

Publicar un comentario